Om oss

Idéen till sajten Svenska barnböcker kom när jag, Erika Andersson fick mitt första barn och en av våra favoritaktiviteter ända sen han var riktigt liten har varit att gå till biblioteket. Tillsammans har vi utforskat böckernas underbara värld från tidig ålder.

Många av de boktips som jag delar med mig av på denna sida har jag fått genom alla våra besök på bibliotek och hos bokhandlare. Det är lätt att tro att innehållet i barnböcker är banalt och att barnen inte bryr sig så mycket om vad det är de tittar på. Det är dock fascinerande att se hur vissa författare och deras böcker gång på gång lyckas fånga intresset hos olika barn.

I nuläget så fokuserar vi främst på barnböcker för de yngre barnen. Men vi försöker också ge på tips på andra sysselsättningar som är roliga och samtidigt lärorika för små barn. Därför tipsar vi inte bara om barnböcker utan också om till exempel pussel, sällskapsspel och appar där barnet lär sig samtidigt som de spelar. 

Jag hoppas verkligen att jag kan få fler barn och föräldrar intresserade av böckernas underbara värld i en tidig ålder med den här sajten. Hör gärna av er till mig om ni tycker någonting saknas på sidan eller om det är någonting som ni inte tycker stämmer.

Sajten innehåller så kallade affiliatelänkar vilket innebär att jag som driver svenskabarnbocker.se får provision om ni väljer att köpa en bok via en länk till någon av de återförsäljare som vi samarbetar med.

Råden angående läsning med barn är hämtade från seriösa aktörer och vi försöker alltid att ange referenser i våra artiklar för att ni som läsare ska kunna ta del av ännu mer kunskap.