Eine slutar med blöja : en barnbok som stöd i er potträning

  • Utgivningsår: 18-06-2018
  • ISBN: 9789198312423

Boken om Eine stöttar ditt barn under potträningen. Den är ett metodstöd till "Potträning på 3 dagar", och fungerar även utmärkt fristående.

Att bli blöjfri är en stor milstolpe i ditt barns liv, något som kan vara både omtumlande, roligt och lite läskigt på samma gång. De flesta barnböcker på ämnet potträning fokuserar på skoj och bus kring pottan, ofta på ett ganska så opedagogiskt sätt.

"Eine slutar med blöja" är framtagen av experter inom potträning och pedagogik, i syfte att lära ut på ett sätt som barn förstår och tycker om.

- Boken involverar ditt barn i en dialog om kroppen, pottan och vad Eine gör

- Eine blir ditt barns "pottvän" - en pedagogisk förebild som inspirerar till att göra likadant

- Boken används på förskolor för att stötta nyligen blöjfria barn

Boken hjälper dig som förälder att:

  • Prata om kroppen och pottan på ett pedagogiskt sätt
  • Ge ditt barn en viktig förebild att relatera till och härma
  • Prata om att bajsa på pottan och att vara blöjfri på förskolan.

Eine slutar med blöja passar barn mellan 18 månader upp till 4 år, eftersom språket kan anpassas efter åldern på ditt barn.

Ur innehållet: Boken innehåller över 30 sidor och är indelad i tre fina kapitel om Eine. Kapitlen är skapade utifrån de tre faser som potträningen är indelad i.

Kapitel 1 fokuserar på att introducera pottan och förklara hur den används. Eine upptäcker vad som händer i kroppen när han känner sig kissnödig och lär sig vad han ska göra då ta sig till pottan.

Kapitel 2 är en scen från Eines första vecka som blöjfri. Allt är fortfarande nytt och det gäller ofta att vara snabb när behovet uppstår. Då är det skönt att ha tillgång till pottan. Eine lär sig att han kan klara av sina behov var han än befinner sig.

Kapitel 3 handlar om när Eine kommer till förskolan utan blöja. Eine känner igen känslan i kroppen när han blir kissnödig och lär sig att han måste avbryta leken och skynda sig till toaletten.

Artiklar som boken omnämns i