12 bra och pedagogiska barnböcker för åldern 0-3 år [2024]

12 bra och pedagogiska barnböcker för åldern 0-3 år [2024]
Senast uppdaterad: 10 februari 2024

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar

Om du söker efter pedagogiska barnböcker till ditt barn så har du kommit helt rätt. Här har vi listat de bästa böckerna för barn 0-3 år som tar upp viktiga ämnen som bland annat känslor, förskolan och att vara en bra kompis.

Min bästa bok

Innehåll

Att läsa med sitt barn är underbart och lärorikt för barnet. Du som vuxen kanske vill hjälpa ditt barn att lära sig någon ny vana eller bara hjälpa till att sätta ord på saker som du ser att ditt barn känner.

Att läsa barnböcker som är pedagogiska är då ett utmärkt val som kan hjälpa dig och ditt barn att träna på nya saker. Det kan vara siffror, känslor, börja gå på pottan, sluta med napp etc. och om ditt barn tycker om att läsa böcker så kommer du märka att de snabbt kommer ta till sig bokens innehåll.

Vi har i den här artikeln fokuserat på pedagogiska böcker för barn som är någonstans mellan 1 år och 3 år. Det är enkla bilderböcker med lite text och en och annan pekbok för de yngsta. Böckerna vi har valt ut har en handling som små barn kan känna igen sig i.

12 pedagogiska böcker för barn

Vad är en pedagogisk barnbok?

När vi pratar om pedagogiska barnböcker så syftar vi på böcker som kan vara en hjälp på traven för att lära sig något nytt eller att lära sig nya sätt att uttrycka sina känslor på.

Alltså inte böcker som lär ut pedagogik till dig som förälder. Många av de böcker som vi tipsar om ingår i en bokserie så om ditt barn hittar någon favorit så finns det mycket mer läsning att ta del av.

Det här är våra favoriter och böcker som vi vet uppskattas av barn mellan 1-3 år men det finns naturligtvis många många fler. Vi hoppas att artikeln förutom att ge dig konkreta tips på pedagogiska böcker för barn också kan hjälpa dig få inspiration på handlingar och ämnen som passar barn som är i denna ålder.

Fler artiklar med lästips för yngre barn

Vi på svenska barnböcker älskar böcker för barn och har skrivit flera artiklar med boktips för barn i ålderspannet 0-3 år. Kolla in några av de här:

Mer läsning