Hela havet stormar : småbarnsfamiljens livboj vid trots, konflikter och syskonbråk

  • Utgivningsår: 28-08-2020
  • ISBN: 9789127827196

Favorittröjan ligger i tvätten, strumporna korvar sig, det finns bara hallonyoghurt och det är krääääkäckligt! Varför ska syrran jämt få bästa platsen i soffan?! Pappa ska ta på jackan, inte mamma, och JAG VILL INTE GÅ TILL FÖRIS!

I Hela havet stormar möter läsaren en rad olika småbarnsfamiljer som fastnar i vanliga konflikter, som syskonbråk, tjafs, tjat, sammanbrott vid hämtning och lämning på förskolan och att inte vilja äta eller klä på sig. Bara att komma iväg hemifrån kan kännas som ett dagsverke för en sliten förälder.

De två författarna, psykologer och själva föräldrar, resonerar med värme och kunskap kring hur stormar i familjen kan hanteras. De visar hur olika omständigheter påverkar familjelivet - som antalet barn, bonusbarn, om det är en eller fler föräldrar i familjen - och belyser med stark igenkänning hur ens goda föresatser som förälder ofta krockar med vardagens krav och utmaningar.

Genom att nyfiket utforska vad som ligger bakom ett barns protester och pröva nya förhållningssätt ges nycklar till förändring - och hopp om ett lugnare familjeliv.

Tova Winbladh är leg. psykolog och har specialiserat sig på familjeliv och samspel mellan små barn och vuxna. Hon är mamma till fem barn. Ida Flink är leg. psykolog, docent och forskare inom hälsopsykologi vid Örebro universitet. Hon är mamma till tre barn, ett tvillingpar och deras äldre bror.

Artiklar som boken omnämns i