11 Bra böcker om barnuppfostran! Din guide till rätt bok om föräldraskap [2024]

11 Bra böcker om barnuppfostran! Din guide till rätt bok om föräldraskap [2024]
Senast uppdaterad: 10 februari 2024

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar

Är du på jakt efter en bra bok om barnuppfostran? Då har du kommit rätt! I denna artikel så tipsar ger vi tips på flera bra böcker om föräldraskap och barnuppfostran.

Min bästa bok

Innehåll

Att vara förälder är ingen lätt uppgift och det är ofta man känner sig otillräcklig. När det kommer till barnuppfostran finns det nästan lika många teorier som det finns föräldrar.

En bok om barnuppfostran kan vara väldigt värdefull och behjälplig när man själv står och tvekar och funderar på om man gjort rätt i olika situationer. Som förälder så ställs du ständigt inför många mindre och större beslut som påverkar ditt barn.

Hur tänker egentligen ditt barn? Det är inte alltid lätt att veta och det är inte säkert att böcker om barnuppfostran ger dig några exakta svar på det heller men du kommer garanterat att hitta verktyg för att bli bättre på att hantera ditt barn och få en ökad förståelse för hur hen tänker.

Böcker som behandlar föräldraskap kan fungera som ett bollplank för dig när du läser dem. Du får möjlighet att reflektera över hur du själv vill vara som förälder men också få inblick i vad forskare, psykologer och andra föräldrar anser vara ett bra föräldraskap.

Är ni flera om vårdnaden av barnen så kan bra böcker om uppfostran också fungera som ett bra diskussionsunderlag där du och din partner får möjlighet att prata om olika situationer som kan uppstå innan de faktiskt uppstår. 

För dig som föredrar att lyssna på ljudböcker om barnuppfostran så finns det en länk vid varje boktips där du kan lyssna och prova ljudbokstjänsten gratis.

Våra tips på ljudböcker och böcker om barnuppfostran

Här är vår lista på de ljudböcker och böcker om föräldraskap, barnuppfostran och barnpsykologi som vi anser vara bäst just nu. 

Mer läsning