Allt om alla Super Charlie böcker av Camilla Läckberg

Allt om alla Super Charlie böcker av Camilla Läckberg
Senast uppdaterad: 10 februari 2024

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar

Super Charlie böckerna är definitivt inte Camilla Läckbergs mest kända verk men säklerigen de roligaste böckerna! Super Charlie böckerna är stor humor och en superhjälte serie som passar små barn i ålder 3-6 år.

Min bästa bok

Innehåll

Idéen till Super Charlie

När Camilla Läckberg förvånar alla med sina barnböcker om Super Charlie är hon redan en stor och erkänd författare. Det var när hon väntade barn för tredje gången som hon fick inspiration och ville skapa en liten figur med superkrafter.

Från början är Läckbergs barnböcker om Super Charlie baserade på de frågor som hennes andra barn ställde till henne under hennes tredje graviditet. Läckberg började hitta på historier om bebisen som låg i magen och vad hen var kapabel till.

På så sätt började olika berättelser ta form och en rad barnböcker från Camilla Läckberg såg dagens ljus, precis som Super Charlie.

Böckernas illustrationer är gjorda av Millis Sarri och är riktigt roliga med en liten bebis i blöjor som helt plötsligt blir en superhjälte. Bara illustrationerna är väl värda köpet av Camilla Läckbergs barnböcker. Men självklart är det skrivna innehållet det som väger mest.

Men vem är Charlie? Jo som ovan nämnt är Super Charlie ingen mindre än Camilla Läckbergs egen son. Han kan nu vara stolt över att ha en egen bokserie uppkallad efter sig. Charlie har många superkrafter:

  • Han kan se genom väggarna
  • Han löser mysterier
  • Han tar fast spöken

Kort sagt så är det barnens egen superhjälte som Läckberg skapat i sina barnböcker, även om Super Charlie också är en stor hjälp för de vuxna ibland.

Alla Super Charlie böcker i rätt ordning

Här presenterar vi alla böcker i bokserien om Super-Charlie i kronologisk ordning. Böckerna är fristående så det går utmärkt att börja med vilken bok ni vill.

Det finns även skriv- och läseböcker om den lilla superhjälten. Ett bra sätt att träna de yngre i utvecklingen framåt i livet.

Entreprenören Läckberg

Camilla Läckberg föddes 1974 i Fjällbacka på Västkusten. Från början var det ingen som trodde att hon skulle bli en av Sveriges mest framgångsrika författare, eftersom hon läste civilekonomi.

Efter studierna flyttade hon till Stockholm där hon först arbetade inom den bransch i vilken hon var nyutexaminerad, men snart kände hon en stark dragning till skrivandet. Tillsammans med sin dåvarande man gick hon en skrivkurs om att skriva kriminalromaner och på den vägen är det.

Utöver att vara författare är Camilla Läckberg en duktig affärskvinna. Hon har bland annat en delägarroll i ett smyckesföretag, hon har ett eget musikbolag som signerar artister och hon är även flitig inom Barncancerfonden som ambassadör.

Som om inte det skulle vara nog har hon också ett investmentbolag där hon och hennes medpartner stöttar och främjar kvinnor och deras intressen inom näringslivet, med målet att lyfta fram fler starka och duktiga kvinnor.

Läckberg kan nog betraktas som en ganska kommersiell författare i och med att hon ofta syns i olika tv-framträdanden såsom Let's Dance och Läckberg och Rudberg.

Hon är minst sagt en mångfacetterad person som aldrig slutar förvåna. Man har även talat mycket i media om hennes äktenskap som innefattar namn som Martin Melin och Simon Sköld.

Läckberg om barnböcker

När man frågar Camilla Läckberg själv om varför hon helt plötsligt lade sig till med att skriva barnböcker så får man ungefär samma svar som när hon berättade om inspirationen till huvudkaraktären Faye i böckerna En bur av guld och Vingar av silver.

Det antingen bara sköljer över henne och får henne att inse vikten av att skriva något annorlunda, eller det är en idé som legat och grott under en längre tid. Och när den första boken om Super Charlie kom ut så var det många som höjde på ögonen; det hade man inte förväntat sig efter den mystiska Fjällbackaserien eller Läckbergs hämndromaner om Faye.

Lyssna på Super Charlie som ljudbok

Dagens flexibla sätt att ta del av bra litteratur är genialiskt. Du kan både ladda ner online, köpa dem som ljudböcker eller skaffa de fysiska böckerna om du hellre föredrar det. De flesta av Läckberg barnböcker och hennes övriga kartotek av litteratur finns hos de flesta ljudbokshandlare och även i fysiska bokhandlare.

Kanske du och dina barn kan lyssna på en ljudbok om superhjälten Super Charlie tillsammans eller så läser du en bit varje kväll för dem ur en vanlig bok. Vi slår vad om att en barnbok av Läckberg både inspirerar och fascinerar både barnen och de vuxna.

Lyssna på Super-Charlie som ljudbok eller läs som E-bok:

Mer läsning