David Sundin och hans barnböcker

David Sundin och hans barnböcker
Fotograf: Stefan Tell
Senast uppdaterad: 10 februari 2024

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar

Främst är han känd som progamledare i TV men vad många inte vet är att David Sundin också gett ut flera hyllade barnböcker. David Sundins barnböcker bjuder in till väldigt roliga och annorlunda läsupplevelser för både barn och vuxen.

Min bästa bok

Innehåll

David Sundin ger ut sin första barnbok

Det var år 2020 som David Sundin debuterade som barnboksförfattare med sin första barnbok: "Boken som inte ville bli läst". Barnboken gjorde stor succé och blev den mest sålda boken inom kategorin "Barn- och ungdomsböcker" år 2020. Boken har getts ut internationellt och blivit översatt till över 20 olika språk.

David Sundin sa i intervjuer att han fått inspiration till bokens handling när han läst för sina egna barn. Han ville få uppläsaren att bli utmanad och uppmuntra till samspel mellan den som läser och den som lyssnar. Det lyckades verkligen Sundin med i denna barnbok. Boken som inte ville bli läst är inte som andra barnböcker utan den krånglar och gör det besvärligt för den som läser vilket barnen så klart tycker är väldigt roligt. 

Pippi Långstrumps kokbok

2022 så gjorde David Sundin även debut som kokboksförfattare. Tillsammans med Johanna Westman så har han varit med och skapat Pippi Långstrumps kokbok, kokboken riktar sig till de yngre kockarna.

Johanna Westman står för recepten och David Sundin skriver finurliga texter i sann Pippi anda. Det var David själv som kom på idéen till Pippi Långstrumps kokbok när han gick igenom berättelserna om Pippi och insåg att det var väldigt mycket mat i böckerna om Pippi Långstrump. Han skrev ner maträtterna som omnämndes i böckerna och insåg att det var rätter till en hel kokbok.

Alla barnböcker av David Sundin

Efter succén med "Boken som inte ville bli läst" så har David Sundin fått blodad tand och gett ut flera barnböcker. Här listar vi alla barnböcker som David Sundin har gett ut:

Hur läser man boken som inte ville bli läst?

För att få ut full effekt av "Boken som inte ville bli läst" så gäller det att den som högläser går in med ett öppet sinne och är beredd på att utmana sig själv.

Boken blir roligare både för dig och barnet om du som läser spelar lite teater. Varje sida har sina egna knasigheter. Det kan vara sidor som börjar brännas, bokstäver som byter plats och påhittade ord.

David Sundin har själv uttalat sig om boken och sagt att det går att läsa boken rakt upp och ner också men att det inte blir lika roligt. För att boken ska leva upp fullt ut så kräver det lite lekfullhet av läsaren.

Komikern och Entrepenören David Sundin

David Sundin föddes den 23:e maj 1976 i Gimo i Uppland. Han började tidigt jobba med humor men inte på det sätt som vi är vana vid att se honom idag. Tidigt i karriären så jobbade han inom reklamvärlden och var med och drev humorsajter på nätet.

Innan David Sundin började jobba med humor så jobbade han med att skapa hemsidor. Han har startat flera webbyråer med inriktning mot digitala lösningar för marknadsföring. Sundins företag gick faktiskt så pass bra att hans bolag Great Works blev sålt till ett japanskt bolag. Sedan 2014 så är David inte längre aktiv i bolaget då han sålde sin andel. 

Det var ungefär i samma veva som han sålde sin andel i bolaget som David Sundin började med standup. Han började med standup 2013. Att säga att David Sundin är en man med många strängar på sin lyra är lite av en underdrift. Sundin har verkligen hunnit med mycket under sin karriär och här är några exempel på saker han gjort:

  • Driver podcasten 80 Väldigt Goda Mackor
  • Programleder succeprogrammet Bäst i test på SVT
  • Gett ut flera böcker och barnböcker
  • Spelat rollen som Dynamit Harry i filmen se upp för Jönssonligan

Mer läsning