13 tips på bra pekböcker - Vi hjälper dig att välja rätt pekbok [2024]

13 tips på bra pekböcker - Vi hjälper dig att välja rätt pekbok [2024]
Senast uppdaterad: 10 februari 2024

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar

En pekbok till din bebis är bra för att introducera barnet till böckernas underbara värld. I den här artikeln så tipsar vi er om de bästa pekböckerna just nu.

Min bästa bok

Innehåll

Böcker är verkligen ett lättsamt och trevligt sätt att umgås med ditt barn. För de allra yngsta från bebisar upp till ungefär 2-års ålder så är pekböcker ofta de böcker som barnen tycker om allra mest.

I den här artikeln så ger vi dig tips på 13 böcker som vi tycker är de bästa pekböckerna just nu.

Det är en härlig blandning av pekböcker med klassiska barnbokskaraktärer och böcker med humoristiska inslag som du som vuxen också kan få underhållning av.

Våra 13 tips på pekböcker

Här har vi listat de pekböcker som vi tycker är bäst. Spana in listan och se om du hittar en pekbok för din bebis.

 

När kan man börja med pekböcker?

Som vi säger i andra artiklar så är det aldrig för tidigt att börja läsa för ditt barn. Pekböcker är utmärkta böcker att börja introducera för ditt barn redan när det är en bebis. Även om din bebis inte förstår allting så är det tydliga och kontrastrika bilder i böckerna som barnet kommer tycka om att titta på.

De allra flesta pekböckerna kommer i tåliga material men glöm inte att dubbelkolla så att boken är i kartong om du tänkt att din bebis själv ska få utforska boken.

1-åringar tycker vanligtvis också väldigt mycket om pekböcker då deras tålamod att läsa längre texter inte brukar vara så långt. Då är en pekbok med enstaka ord eller enbart bilder roliga att bläddra igenom. 

Vad är en pekbok?

En pekbok är en typ av bilderbok med ingen text alls eller med väldigt lite text. Oftast så består texten enbart av en beskrivning på det som bilden visar.

En pekbok behöver inte heller ha någon direkt handling utan det är mer fokus på själva föremålen som visas på bilderna eller fotografierna.

Vad heter pekbok på engelska?

Pekbok på engelska heter "Board bok" eller "Picture book". Just "Picture book" kan också översättas till bilderbok på svenska så dubbelkolla vilken ålder boken riktar sig till om det står "Picture book".

Mer läsning