Faktaböcker för barn [2023] - 21 tips på faktaböcker för alla åldrar

Faktaböcker för barn [2023] - 21 tips på faktaböcker för alla åldrar
Senast uppdaterad: 02 juli 2023

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar

Kan ditt barn inte få nog av faktaböcker? Då har ni hittat rätt! Här ger vi dig tips och inspiration för er som är på jakt efter en faktabok för barn. Kombinerat läsande och lärande när det är som bäst.

Min bästa bok

Innehåll

Hur sköter man om hästar på bästa sätt? Hur hänger egentligen alla länder på jorden samman? Frågorna kan vara många och kluriga att svara på som vuxen. Här ger vi er många tips på faktaböcker för barn som kommer ge svar på barnens frågor och dessutom lära ut mängder av ny rolig kunskap!

Våra tips på de bästa faktaböckerna

Vi har valt att dela upp våra boktips i tre ålderskategorier anpassat efter faktaböckernas läsålder. Så oavsett om du söker en bok till det lite yngre barnet eller till äldre barn så finns det någonting för dig.

Faktaböcker för barn 3 år - 6 år

Här ger vi er lättlästa faktaböcker för små barn som vill lära sig mer om saker som ofta cirkulerar hos barn som är runt 4 och 5 år gamla. I den här åldern så är det kombinationen av bild och text som är viktig för att kunna ta till sig all spännande fakta.

Faktaböcker för barn 6 år - 9 år

I den här åldern så har barnen börjat skolan och förhoppningsvis har läsandet på egen hand börjat komma igång lite grann. Det här är bra faktaböcker för barn som funkar utmärkt för barnet att läsa själv men går så klart också att läsa tillsammans med ditt barn.

Faktaböcker för barn 9 år - 12 år

Det här är en ålder då vissa barn läser böcker på löpande band. Att hitta nya bra böcker är inte alltid lätt men en faktabok om någonting som intresserar barnet kommer definitivt att gå hem hos barnet.

Mer läsning