Hundmannen - Allt om alla böcker i rätt ordning [2024]

Hundmannen - Allt om alla böcker i rätt ordning [2024]
Senast uppdaterad: 10 februari 2024

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar

Hundmannen är Dav Pilkeys uppföljare till de oerhört populära böckerna med Kapten Kalsong. Hundmannen är humoristiska lättlästa böcker i serieformat som toppat bästsäljarlistorna världen över. I den här artikeln så ger vi er allt som ni behöver veta om Hundmannen!

Min bästa bok

Innehåll

hundmannen bild

Karaktären Hundmannen är bekant för er som läst böckerna med Kapten Kalsong. Precis som där så är det de två pojkarna George & Harold som står för handlingen. George & Harolds älskar att teckna serier och Hundmannen är en av deras karaktärer.

Det är på detta manér som böckerna berättas. Tanken är att det ska vara Geroge & Harolds berättelse och teckningar. Hundmannen böckerna är lite som serier i bokformat och det är stor humor som läsarna bjuds på.

För den som läser en bok med Hundmannen så kan man förvänta sig en fartfylld, färgglad och väldigt rolig berättelse. Böckerna bjuder också in till mycket interaktion av läsaren då det finns många moment där läsaren kan "hjälpa till" i serien. 

Bland annat uppmanas läsaren att tag i en sida och bläddra snabbt fram och tillbaka i boken för att se hur figurerna flyttar på sig. För de som själva vill lära sig att rita Hundmannen så finns det instruktioner i böckerna hur vissa av figurerna kan tecknas.

Hundmannen är helt enkelt inte en traditionell bok. En härlig blandning av pyssel, serie och bok.  

Böckerna med Hundmannen riktar sig till barn från ungefär 6 år och är väldigt lättlästa. Eftersom att det är böcker i serieformat så är det väldigt mycket bild och mindre text något som passar så väl barn som lärt sig läsa och barn som har det lite svårare med läsningen.

Alla Hundmannen böcker på svenska

Här får ni en kort presentation av alla böckerna som finns på svenska. Jämför och se var du kan köpa Hundmannen böckerna billigast.

Hundmannen ordning på böckerna

Hundmannen's ordning på de svenska böckerna är enligt följande:

Hur många Hundmannen böcker finns det?

På svenska så finns det 4 utgivna Hundmannen-böcker och ytterligare en utannonserad. I den engelska originalupplagan som heter "Dog Man" har det hittills släppts totalt 11 böcker.

Med andra ord så finns det förmodligen mycket mer läsning på svenska som väntar för alla fans till serien.  

När kommer Hundmannen 5?

Hundmannen 5 - Loppornas herre släpps den 2:a mars 2023 enligt förlaget Bonniers Carlsen. Det är bok nummer fem i bokserien Hundmannen, totalt planeras det att släppas totalt tio böcker i serien så det finns många fler släpp att se fram emot!

Författaren Dav Pilkey

Dav Pilkey Författare Hundmannen
Författaren till hundmannen Dav Pilkey - Copyright Scholastic

Amerikanen Dav Pilkey fick sitt genombrott redan 1997 med Kapten Kalsong. Bokserien har blivit omåttligt populär och har tryckts i över 70 miljoner exemplar och är översatt till över 22 språk, däribland svenska.

Dav Pilkeys personlighet lyser igenom i hans serier och precis som karaktärerna i Hundmannen och Kapten Kalsong, George & Harold så var Dav en riktig buspojke i skolan. Han blev ofta utkastad från lektionerna och där, utanför klassrummet, föddes idéerna till hans seriefigurer.

Han hade redan som barn en förmåga att snappa upp vad andra barn i hans omgivning tyckte var roligt. Detta kan man se lyser igenom i hans böcker då det är mycket skämt som anspelar på pinsamheter och dåligt uppförande. Något som verkligen går hem hos hans läsare i 6-10 års åldern.

Dav Pilkey själv har både ADHD och dyslexi vilket gjorde att han inte läste särskilt mycket böcker själv när han var ung. Han har själv sagt att han skriver de böcker som han hade velat läsa som barn.

Han lyckas ju verkligen med detta, att trollbinda barn som normalt inte läser så mycket men även barn som slukar mycket böcker. Hans fartfyllda tempo, rika bildinnehåll och korta texter gör att hans böcker om Hundmannen och Kapten Kalsong träffar rätt i flera målgrupper och läsaren lägger inte gärna ifrån sig boken innan den är slut.

 

Mer läsning