Lättlästa böcker för barn - 12 Tips på lättlästa böcker [2024]

Lättlästa böcker för barn - 12 Tips på lättlästa böcker [2024]
Senast uppdaterad: 10 februari 2024

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar

Söker ni efter lättlästa böcker för barn? Då har ni hittat rätt! Här tipsar vi om lättlästa böcker som passar bra för barn som håller på att lära sig att läsa eller som kämpar för att bli bättre på att läsa.

Min bästa bok

Lättlästa barnböcker är något som passar både små barn och lite äldre barn. Beroende på var barnet befinner sig i sin läsförmåga så kan en lättläst barnbok ge en knuff i rätt riktning. Som vuxen är det inte alltid helt lätt att hitta lättlästa böcker som passar just ditt barns förmåga.

En del av böckerna vi tipsar om är skrivna i enbart versaler för att förenkla läsandet. Gemensamt för de lättlästa böckerna är att det är korta stycken och mycket radavstånd för att göra läsandet enklare.

I denna artikel så får ni tips och inspiration på böcker för barn som är lättlästa och vid varje bok så anger vi vilken ålder som boken passar för. Våra tips fokuserar på lättlästa barnböcker i ålderskategorierna 6-9 år och 9-12 år. Stirra er dock inte blinda på siffrorna utan försök tänka utifrån vad som är bäst för barnets läsutveckling och läsglädje.

Våra tips på lättlästa böcker för barn 6-9 år

Här har vi samlat alla våra tips på barnböcker som är lätta att läsa med läsålder 6-9 år. Läs igenom tipsen och se om det är något som faller er i smaken. Flera av böckerna är bokserier så om boken faller barnet i smak så finns det mycket mer läsglädje att njuta av!

Våra tips på lättlästa barnböcker 9-12 år

Här har vi samlat alla våra tips på barnböcker för ålderskategorin 9-12 år. De här böckerna har lite mer text än ålderskategorin 6-9 år men samtliga är lätta att läsa för barn som föredrar mer lättlästa böcker. Många av böckerna vi tipsar om är delar i bokserier så om boken faller barnet i smak så finns det mycket mer att ta del av!

Mer läsning