Spökbyrån - Kristina Ohlsson’s spännande barnböcker

Spökbyrån - Kristina Ohlsson’s  spännande barnböcker
Senast uppdaterad: 10 februari 2024

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar

Spökbyrån är en serie spännande, kluriga och småläskiga böcker av Kristina Ohlsson som riktar sig till barn från 6 år och uppåt. Här ger vi er allt om alla böcker i serien om Spökbyrån.

Min bästa bok

Innehåll

I Kristina Ohlsson's böcker om Spökbyrån så får vi följa Elsa och Kalle som bor i Dimdalen och de driver sin alldeles egna mottagning för spökerier. När det spökar i Dimdalen så vet invånarna vart de ska vända sig för att få hjälp!

Böckerna bjuder in läsaren till att vara delaktig och själv försöka klura ut varför det spökar tillsammans med Elsa och Kalle. En karta över Dimdalen och porträtt på alla huvudpersonerna som är med i boken inleder alla böckerna vilket ger läsarna en bra överblick på hur händelseförloppet utspelar sig. 

Böckernas illustrationer är väldigt fina och texterna är relativt gorta vilket gör att böckerna också lämpar sig bra för högläsning åt lite yngre barn som tycker om spännande och kluriga fall. Illustrationerna i Spökbyrån görs av Moa Wallin som har illustrerat flera barnböcker tidigare som till exempel Magiska sagor.

Spökbyrån - Alla böcker i serien

Här går vi igenom alla böckerna i spökbyrån i kronologisk ordning.

Författaren Kristina Ohlsson

Kristina Ohlsson är en av Sveriges främsta spännings- och deckarförfattare som tidigare främst har skrivit spänningsromaner för vuxna och lite äldre barn. 2021 så släppte hon första boken om Spökbyrån som riktar sig till barn i åldern 6-9 år vilket är lite yngre barn än hon tidigare skrivit till. 

Kristina Ohlsson har själv sagt att hon tycker att skillnaden med att skriva till yngre barn jämfört med äldre barn eller vuxna är förvånansvärt liten. Grundelementen med att skapa en stämning och få läsaren engagerad är de samma oavsett om läsaren är gammal eller ung. 

Andra populära barnböcker som Kristina Ohlsson har givit ut är bland annat:

  • Glasbarnen 
  • Zombiefeber
  • Mysteriet på Hester Hill

Lyssna på Spökbyrån som ljudbok eller läs som E-bok

Föredrar ditt barn att lyssna på ljudböcker eller läsa e-böcker ? Då kan vi glatt meddela att Spökbyrån finns tillgänglig på flera ljudbokstjänster. Nedan har vi listat några ljudbokstjänster där ni kan lyssna på Spökbyrån gratis under en provperiod. Dessutom så kan ni lyssna på flera andra böcker i ljudboksform av Kristina Ohlsson 

Lyssna på Spökbyrån som ljudbok eller läs som E-bok:

 

I den här ordningen läser du Spökbyrån

Böckerna i Spökbyrån i rätt ordning:

  • Del 1: Spökbyrån - Fallet med den rysliga skuggan
  • Del 2: Spökbyrån - Fallet med det mystiska godismonstret
  • Del 3: Spökbyrån - Fallet med den farliga dimman
  • Del 4: Spökbyrån - Fallet med den stora tågolyckan

Böckerna behöver nödvändigtvis inte läsas i ordning då det är fristående fall som ska lösas. Dock kan det vara bra att läsa de i rätt ordning för att lära känna alla karaktärer i takt med att de introduceras i böckerna.

Hur många böcker finns det om Spökbyrån?

Än så länger har det släppts totalt fyra stycken böcker med Elsa och Kalle och deras Spökbyrå.

När kommer del 4 i Spökbyrån?

Spökbyrån del 4 - Fallet med den stora tågolyckan släpptes den 10:e oktober 2022. Vi hoppas på många fler böcker i serien och Kristina Ohlsson är ju en författare som släpper böcker i hög fart så förhoppningsvis behöver vi inte vänta allt för länge på nästa bok i serien.

Mer läsning