Barnspel Ipad - Vi tipsar om roliga spel till plattan [2024]

Barnspel Ipad - Vi tipsar om roliga spel till plattan [2024]
Senast uppdaterad: 10 februari 2024

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar

Söker ni efter roliga barnspel till ipad? Då har ni kommit rätt! Här ger vi tips på flera roliga appar till ipaden. Barnspel som både ger barnen glädje och lärande på samma gång som de använder plattan.

Min bästa bok

Vårt favoritspel till ipaden

Det barnspel till ipad som vi tycker är allra bäst är Jaramba. Jaramba är en app som fokuserar på spel och lärande för barn i förskoleåldern. 
Ett brett utbud av roliga och lärorika barnspel som ständigt förnyas gör det till vår favorit i kategorin. Jaramba går att testa under en gratis prövoperiod och kan sägas upp innan ni börjat betala.

Prova Jaramba Gratis

Våra tips på roliga barnspel till ipad

Här har vi samlat några riktigt bra spel för barn till ipaden som garanterat kommer att ge mycket glädje och lärande.

Hej Albert

Prova HejAlbert Gratis

HejAlbert är en app som erbjuder ett rikt kartotek av spel för barn till Ipaden som passar barn i åldrarna 3 år upp till 16 år. Det här är alltså ett spel som kan nyttjas i ett brett åldersspann, perfekt för er som har flera barn.

Alberts barnspel fokuserar på roligt lärande och barnen kan genom spelen lära sig mer i olika ämnen som till exempel matematik, engelska och geografi.

albert barnspel till ipad

För de lite äldre barnen (10-16 år) så är det matematik som är fokus i spelen till ipad. Utbudet på ipad-spel är som störst för åldern 3-9 år och barnen kommer inte att tröttna i första taget.

Hejalbert betalningsmodell skiljer sig från traditionella appar till ipaden. Istället för att betala en fast summa vid köp så betalar användaren en mindre summa per månad.

Prova HejAlbert Gratis

Genom vår länk så kan ni testa Albert helt gratis under en prövotid och utvärdera om Alberts utbud på barnspel är rätt för er innan ni bestämmer er om ni vill fortsätta betala per månad eller ej.

Jaramba

jaramba app till ipad

Prova Jaramba Gratis

Jaramba är en pedagogisk app som kombinerar lekfulla barnspel med lärande. Appen fokuserar på spel till barn som är mellan 2 år till 5 år gamla.

Jaramba kan mer ses som en tjänst med ett bibliotek av underhållning direkt i er Ipad. Med över 800 olika spel, böcker och sånger kan ni vara säkra på att det finns något för er.

I de olika småspelen som erbjuds så återfinns många kända karaktärer som barn är bekanta med. Exempel på karaktärer i barnspelen hos Jaramba:

Jaramba fungerar som en tjänst där ni betalar en summa per månad för att få tillgång till hela utbudet direkt i er platta. 
Det som är väldigt bra med Jaramba är att ni kan testa tjänsten gratis genom vår länk i flera veckor innan ni bestämmer er för om ni vill fortsätta betala eller ej.

Prova Jaramba Gratis

Lek 123, Alfons Åberg

Låt ditt barn lära sig siffror och matte tillsammans med den älskade figuren Alfons Åberg. I denna app som finns tillgänglig för din ipad eller iphone på app store så får barnet lära sig siffror och enkel matematik.

I Alfons kök så får barnet välja bland massor av olika recept som de kan tillaga till vänner och familj. Barnen får med siffrornas hjälp laga olika maträtter efter recepten. Barnen får därmed öva sin motorik och minne över hur de olika siffrorna skrivs och ser ut.

Ett lekfullt roligt spel som kombinerar lärande och lek som dessutom får in matlagning och bakning. Perfekt för nyfikna och kreativa barn.

Appen är gratis att ladda hem och går att spela utan att betala men det finns möjlighet till köp i appen för att låsa upp all funktionalitet.

Gå till Lek 123, Alfons Åberg i App store

Pussel för småbarn

Ett enkelt men väldigt roligt spel till ipad för de minsta barnen. Pussel fascinerar barn och i det här spelet så kan ditt barn lära sig att pussla.

Det finns väldigt simpla pussel för nybörjaren och allt eftersom att ditt barn blir duktigare så ökar svårighetsgraden. Med glada ljud och roliga extrafunktioner så är det här ett säkert kort för alla pusselintresserade småbarn.

Appen är gratis att ladda hem till ipaden men för att låsa upp alla pussel så tillkommer en engångskostnad.

Länk till app store

MusikA - Rörelselekar med musik

Det här en är en app för barn i förskoleåldern där de tillsammans med vuxna får röra sig, sjunga och leka.

Appen är gjord av Utvecklingscentrum UNGA Musik i Syd och utvecklad av Do-Fi/Edurama.

En perfekt app för dig som vill aktivera ditt barn fysiskt, här får barnen dansa, sjunga och spela.

Länk till app store

Ritspel för barn

ritspel till ipad för barn

Ett roligt och kreativt målarspel för plattan för små barn. Här får barnet lära sig mer om färger, måla och färglägga färdiga temabilder själva.

Målarböckerna har olika tema och fokuserar på vanliga föremål som yngre barn känner igen. Roliga animationer och ljud gör ritandet på ipaden extra roligt.

Passar barn från 4 år

Länk till app store

Mer läsning