Babblarna böcker - (Vi hjälper er att välja babblarna bok) [2024]

Babblarna böcker - (Vi hjälper er att välja babblarna bok) [2024]
Senast uppdaterad: 10 februari 2024

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar

Babblarna är älskade hos nästan alla små barn idag. I den här artikeln så går vi igenom de böcker med Babblarna som vi tycker är bäst just nu och hjälper er att välja den Babblarna bok som passar er bäst!

Min bästa bok

Innehåll

Figurerna i Babblarna har verkligen tagit små barn och bebisar med storm sen de lanserades första gången 2007. Grundidéen med Babblarna var att hjälpa små barn i sin språkutveckling.

Första gången Babblarna visades upp för allmänheten var på bokmässan i Göteborg 2007. Från början var det fyra böcker, en musikvideo och ett datorspel. Sedan dess har det producerats väldigt mycket mer material med Babblarna både i tryckt form som böcker och målarböcker men också väldigt mycket rörligt material, musik och massar av leksaker.

I denna artikel så går vi igenom de Babblarna böcker som vi tycker är bäst och ger er en beskrivning på vad ni kan förvänta er för innehåll i respektive bok. 

Vid varje bok så kan ni jämföra priset hos flera återförsäljare så att ni är säkra på att ni får er babblarna bok billigt. 

Tänk på att de allra flesta böckerna med Babblarna finns i hård kartong och som inbunden bok. Vi förespråkar helt klart de hårda kartongböckerna så att ert barn kan utforska boken utan att ni behöver vara rädda för att sidorna ska gå sönder.

Våra tips på Babblarna böcker

Spana in de böcker med Babblarna som vi rekommenderar. Det är en härlig mix med böcker där ni kan välja en babblarna bok med just er favoritfigur eller böcker där ni möter hela gänget.

Böckerna med Babblarna funkar bra som babyböcker upp till barnen är ungefär 3 år (eller längre än så om intresset är kvar)

Babblarna figurer

Originaluppsättningen i Babblarna består av sex karaktärer där varje figur har sina speciella egenskaper. Alla olika babblare pratar sitt egna språk som bygger på ljuden i deras namn och deras språkljud låter som det språk vi talar till vardags. 

Trots att Babblarna inte använder riktiga ord så hjälper det barnen att komma igång med talutvecklingen och gör barnen nyfikna på att själva prova sin talförmåga.

De sex medlemmarna i babblargänget är; Babba, Bibbi, Bobbo, Dadda, Diddi och Doddo. Precis som vi människor så har varje figur i Babblarna sin egna personlighet.

Babba, bobbo och Bibbi från babblarna
Från vänster: Babba, Bobbo, Bibbi

Babba

Babba är en pratglad figur som tycker om att läsa och att diskutera saker och ting. Babba är ofta den som går först i ledet och tar gärna för sig och bjuder in andra till att vara med på Babbas aktiviteter.

Bobbo

Bobbo är en lite mindre figur än de andra Babblarna och det är en gladlynt och lite sprallig figur som har en stark vilja och humör. Bobbo tycker om att röra på sig och gärna i form av att dansa!

Bibbi

Bibbi är en lite mer försiktig figur som tycker om lugnare aktiviteter så som att studera och klura på hur saker och ting fungerar. Bibbi är en tänkare som tycker om att lösa små kluriga uppdrag.

Dodda, Dadda och Diddi från babblarna
Från vänster: Doddo, Dadda, Diddi

Doddo

Doddo är en riktigt god vän som är lugn och stabil och försöker alltid få sina kompisar att må bra. Doddo är duktig på att se om någon inte mår så bra och då tröstar Doddo gärna.

Dadda

Dadda är spontan och lite oberäknelig och tycker om att kramas! Dadda gillar att vara mycket ute i det fria där Dadda kan studera både växter och djur.

Diddi

Diddi är den minsta figuren i Babblarna och är ett riktigt yrväder. Diddi sitter gärna inte still utan föredrar att hoppa, studsa eller att måla färggranna konstverk.

Köp Babblarna som små figurer här.

Babblarnas kusiner

De nya Babblarna som introducerades i boken Babola Salabim kallas ofta för Babblarnas kusiner. I boken så får vi se hur de olika Babblarna trollas och blir helt nya figurer. 

Vad heter Babblarnas kusiner?

Namnen på Babblarnas kusiner är:

  • Giggi
  • Gagga
  • Goggo
  • Sissi
  • Sassa
  • Sosso

Babblarnas kusiner - Giggi, Gagga, Goggo, Sissi, Sassa och Sosso
Babblarnas kusiner: Giggi, Gagga, Goggo, Sissi, Sassa och Sosso

Köp babblarnas kusiner som små figurer

Alla kusiner har en motsvarighet rent utseendemässigt bland originalfigurerna från Babblarna men med en annan färg som ni kan se på bilden ovan. 

Med Babblarnas kusiner så kommer det också sex nya ljud som barnen får lära sig. Precis som för de andra Babblarna så bygger namnen på Babblarnas kusiner på ljud som hjälper barnets munmotorik och att öva på sitt tal.

 

Referenser

Babblarna.se - Om Babblarna

Hatten förlag

Mer läsning