Snabbguide till alla Spöksystrar böcker i rätt ordning

Snabbguide till alla Spöksystrar böcker i rätt ordning
Senast uppdaterad: 10 februari 2024

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar

Spöksystrar är en bokserie med lättlästa läskiga böcker som är älskad av barn i åldrarna 6-9 år. Kluriga barn med vild fantasi blandas med känslor och empati. Läs vår guide om de mysiga och rysliga spöksystrar böckerna!

Min bästa bok

I böckerna Spöksystrar så får läsarna stifta bekantskap med vännerna Nila och Maj.

Första gången de möts så är Nila på väg till sin nya skola när hon springer på Maj i närheten av en kyrkogård. De blir snart väldigt nära vänner men samtidigt märker Nila att något är annorlunda med Maj jämfört med andra barn.

Hon upptäcker ganska snart vad det är - Maj är ett spöke. Men det förändrar inte deras vänskap. Istället blir de bästa vänner, nästan systrar.

Alla Spöksystrar Böcker i rätt läsordning

Här ger vi er en kort genomgång av alla böcker i serien. Spöksystrar finns både som ljudböcker och inbundna böcker.

Spöksystrar Antologier

Flera av de spöksystrar böcker som släpptes först finns inte längre att köpa i handeln som inbundna böcker. Men till alla bokälskares glädje så har förlaget Rabén & Sjögren släppt två samlingsvolymer som innehåller bok 1-5 samt bok 6-10. 

Författaren Mårten Melin

Författaren till serien Spöksystrar heter Mårten Melin. Han är född 1972 och bor i Skåne, och innan han gav ut den första boken i serien om Nila och Maj så har han skrivit en lång rad andra böcker. Både för barn och ungdomar, men också bland annat en novellsamling.

Mårten Melin har fått flera priser under sin karriär som författare. Bland annat kan nämnas Årets läsfrämjare, vilket är ett pris han vann 2020. Han har också fått Hans Petersonstipendiet år 2008 samt Nils Holgersson-plaketten 2011.

Mer läsning