Barnböcker 6-9 år (Vi tipsar om 16 riktigt bra böcker) [2024]

Barnböcker 6-9 år (Vi tipsar om 16 riktigt bra böcker) [2024]
Senast uppdaterad: 10 februari 2024

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar

Söker ni boktips för barn som är runt 6-9 år gamla? Då har ni kommit rätt! Här ger vi er tips på bra och spännande barnböcker för 6-9 åringar. En härlig mix av kapitelböcker och lättlästa böcker som barnen själva kan läsa.

Min bästa bok

Att hitta böcker för barn som är 6-9 år gamla är inte alltid en barnlek. Läsförmågan kan skilja sig en hel del i den här åldern men förhoppningsvis har barnet börjat visa intresse för läsande.

Oavsett om ni letar efter barnböcker som ni kan läsa tillsammans med ert barn eller böcker som barnet kan läsa själv så finns det något för er bland våra boktips för barn som är 6-9 år gamla.

Barnboken är barnets första möte med litteraturen och du som förälder öppnar upp en fantastisk värld för barnet genom att uppmuntra och hjälpa dem med sin läsning.

Våra tips på bästa barnböckerna för åldern 6-9 år 

Här har vi samlat de bästa barnböckerna för 6-9 åringar enligt oss. Det är böcker som så klart passar även barn som är 7 år och 8 år gamla.

Vad gillar barn som är mellan 6 och 9 år för böcker?

I denna artikel så tipsar vi om böcker som vi vet brukar gå hem hos barn i den här åldern. Det är mycket fokus på barnböcker med spänning, fakta och humor. 

När ni väljer bok så är det viktigt att tänka på vilken läsnivå som barnet ligger på. Är det ett barn som behöver stöd och ni tänkt läsa tillsammans så passa på att välja en bok som du tror att ni båda kommer att uppskatta. Det kommer göra läsningen roligare både för dig och barnet.

Många barn i den här åldern har ju kommit igång att läsa själva och då passar lättlästa kapitelböcker utmärkt. Hittar ni en bokserie som barnet tycket om så kan ni vara säkra på att läsningen kommer bli ett nöje. Det är ju i den här åldern som barn börjar komma in i slukaråldern då böcker avverkas på löpande band.

Annars är rådet att testa sig fram tillsammans med barnet, involvera barnen i valet av böcker och öka intresset på det viset.

Mer läsning