9 Tips på bra badböcker! Vi hjälper er att välja badbok [2024]

9 Tips på bra badböcker! Vi hjälper er att välja badbok [2024]
Senast uppdaterad: 10 februari 2024

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar

Om ni letar efter en badbok som din bebis eller barn kan leka och bläddra i under badstunden så har ni kommit helt rätt. Här ger vi dig tips på de bästa badböckerna just nu.

Min bästa bok

Badböcker kan vara ett utmärkt knep att ta till om din bebis eller barn inte älskar att bada. Kan de istället förknippa badet med rolig lek och bläddrande i böcker så är chansen stor att badandet kommer bli något som de istället längtar till.

Köp en badbok som ändrar färg när den kommer i kontakt med vatten om du verkligen vill fascinera din baby.

Förutom att använda böckerna i badet så går det utmärkt att ta med dem till stranden eller poolen då det är vattentäta och produkter som tål både vatten och lek.

Innehåll

9 tips på badböcker

Här kommer våra tips på de bästa badböckerna just nu. Spana in listan och se om du hittar en badbok som ditt barn kommer att gilla.

Vad är en badbok?

En badbok är en typ av bok som är vattentålig och därför kan användas direkt i vattnet. Böckerna tål att tvättas vilket gör att de kan hålla sig fräscha länge.

Det finns olika typer av badböcker, en typ av badbok som är extra populär är böcker som ändrar färg när de kommer i kontakt med vattnet. Andra böcker är mer klassiska i den meningen att de mer påminner om en pekbok och innehåller bilder på föremål eller karaktärer som barn tycker om.

Så badboken är en slags hybrid mellan leksak och bok. En väldigt tålig bok som tål både lek och vatten och går att börja använda redan när ditt barn är en liten bebis.  

I vilken ålder kan man börja med badböcker?

Du kan börja med badböcker redan när ditt barn bara är en liten bebis. Böckerna som ni använder i badet är verkligen anpassade för de yngsta barnen och är lätta att bläddra i. Märker du att badboken är uppskattad hos ditt barn så kan badböcker användas i flera år tills barnet tröttnar.

Mer läsning