Pussel 3 år - Vi tipsar om bra pussel för 3-åringar [2023]

Pussel 3 år - Vi tipsar om bra pussel för 3-åringar [2023]
Senast uppdaterad: 28 maj 2023

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar

Letar du roliga pussel till ett barn som är 3 år? Perfekt! I denna artikel tipsar vi om barnpussel som är lagom utmanande för 3-åringar med motiv som barn i den här åldern älskar.

Min bästa bok

Att pussla är en rolig aktivitet att göra tillsammans med sin 3-åring eller för barnet att göra på egen hand. I 3-års åldern så kan barnen börja pussla lite mer traditionella och utmanande bildpussel.  

Hur många pusselbitar är lämpliga för 3 år gamla barn?

Det är svårt att säga exakt hur många pusselbitar som passar för ett 3 år gammalt barn, eftersom det beror på många faktorer som deras motoriska färdigheter och tålamod. I allmänhet brukar pussel med 12-24 bitar vara lämpliga för 3-åringar.

När de växer och utvecklar sina färdigheter kan de gå vidare till pussel med fler bitar. Det är viktigt att välja pussel som är lämpliga för deras ålder och utvecklingsnivå för att säkerställa att de har en rolig och lagom svår upplevelse.

Våra tips på bra och roliga pussel för 3 år gamla barn

Här har vi samlat roliga och lagom utmanande pussel som är uppskattade av 3-åringar. Vi har valt ut pussel med motiv som många 3-åringar brukar tycka om. Det är pussel med motiv av Pippi, Paw Patrol, Greta Gris, Frost och andra kända karaktärer. 

Kolla in våra tips och få inspiration på pussel att köpa till 3-åringen!

Pippi Långstrump Träpussel 20 bitar

Pippi Långstrump Träpussel 20 bitar

Detta fina träpussels motiv kommer från en illustration av Ingrid Vang Nyman som har gjort alla illustrationer i Astrid Lindgrens böcker.

Pippi bärandes på Lilla Gubben med Villa Villerkulla i bakgrunden. Pusslet består av 20 bitar och kan pusslas ihop direkt i lådan vilket gör det smidigt att ta med sig när man är på resande fot.

Pussel Frost - 2 in 1

Pussel Frost - 2 in 1

I det här Frost-pusslet så får ni två pussel i ett. Två pussel med 20 bitar och med två olika motiv.

Pusslet är tillverkat i återvunna och återvinningsbara material.

BOLIBOMPA Pussel - Draken i trädgården

BOLIBOMPA Pussel - Draken i trädgården

Perfekta presenten till alla Bolibompa älskande barn. Det här är ett pussel i trä med ram som hjälper barnet lite på vägen.

Motivet föreställer Bolibompa draken i sin trädgård och består av totalt 24 bitar.

Paw Patrol pusselbox 4 in 1

Paw Patrol pusselbox 4 in 1

En pusselbox med favoritkaraktärerna från Paw Patrol. Detta pussel har motiv på flera av hundarna från Paw Patrol; Chase, Marshall, Skye, Rocky, Rubble, Zuma

Boxen innehåller totalt fyra olika pussel med 12, 16, 20 och 24 bitar. Så här får 3-åringen flera pussel i ett och med olika svårighetsgrad

Greta Gris Klosspussel

Greta Gris Klosspussel

Ett roligt och lite annorlunda pussel i form av klossar med motiv från Greta Gris. Totalt består Greta Gris pussel av 12 bitar och bitarna kan kombineras till sex olika motiv beroende på hur de läggs.

Rekommenderad ålder: Från 3 år.

Kärnan Träpussel Dinosaurier 30-bitar

Kärnan Träpussel Dinosaurier 30-bitar

Från kärnan kommer detta häftiga träpussel med motiv på Dinousarier. Det är totalt 30 stycken stora och passvänliga pusselbitar.

Passar bra för 3-åringar som har pusslat en del sen tidigare.

Lästips - Dinousarieböcker för barn

Alfons Åberg Askpussel Kärnan

Alfons Åberg Askpussel Kärnan

Även detta pussel kommer från Kärnan och föreställer älskade Alfons Åberg sittandes i ett tåg med sin kompis Milla.

Pusslet kommer i en fin låda med handtag. Totalt 30 bitar som är anpassade för mindre barn och passar bra för 3-åringar som tycker om att pussla.

Spiderman pussel 3 år

Spiderman pussel 3 år

Spiderman eller spindelmannen är en häftig figur som många 3-åringar älskar och inte kan få nog av.

Detta läckra pussel med Spindelmannen om 24 bitar blir totalt 60x40 cm när det är klart. Så här får barnet en riktig stor bild på Spiderman när han kastar sig mellan husen tillsammans med andra Marvel figurer.

Mer läsning