Greta Gris böcker >> Välj rätt Greta Gris bok [2024]

Greta Gris böcker >> Välj rätt Greta Gris bok [2024]
Senast uppdaterad: 10 februari 2024

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar

Greta Gris är en av de mest älskade karaktärerna hos små barn och det finns väldigt mångra bra Greta Gris böcker. Vi listar de bästa böckerna just nu med allas vår favoritgris så om du är ute efter en Greta Gris bok så spana in vår lista!

Min bästa bok

Det finns väldigt många böcker med barnens favorit Greta Gris och det är inte alltid helt enkelt att välja rätt bok till ditt barn. Vi hjälper er på vägen genom att lista de bästa Greta Gris böckerna med en kort sammanfattning om bokens innehåll. Det är en blanding av bilderböcker, pysselböcker och böcker med ljud som lämpar sig för barn från ungefär 2 år till 6 år.

Innehåll

Förutom böcker så finns det filmer, tv-serier, kläder och massor av roliga leksaker med Greta Gris. Det var Neville Astley och Mark Baker som skapade karaktären 2004 och då namngav henne till Peppa Pig som Greta Gris heter på engelska.

Barnprogrammet blev en omedelbar succé och har sänts i över 180 länder och översatts till över 40 olika språk. Idag så är Greta Gris tillsammans med bland annat Daniel Tiger och Bing ett av de populäraste översatt barnprogrammen i Sverige för småbarn.

Våra tips på Greta Gris böcker

Här har vi samlat de Greta Gris böcker som vi tycker är bäst just nu. 

Skaparna och författarna till Greta Gris

Det var Neville Astley och Phil Davies tillsammans med Mark Baker som kom på idéen till Greta Gris och det är även de själva som producerat och animerat innehållet i orginalserien. Första gången som serien sändes var 31 Maj 2004 i Storbrittanien och det var en omedelbar succé. Nu mera kan du se Greta Gris i över 180 olika länder och serien är översatt till över 40 olika språk.

När de kom på idéen första gången så var de tre medelålders män som jobbade med animering och produktion av tv-serier. De hade tappat gnistan och funderade på om de skulle sluta och börja jobba med något annat. Tanken med Peppa Pig som hon heter på engelska var dock att försöka skapa en serie som inte följde gängse normer om hur ett barnprogram skulle vara. En kan lugnt säga att de lyckades med det!

Trots framgångarna så har skaparna även fått en del kritik från föräldrar och tyckare som anser att Greta Gris ger dåligt inflytande på barnen. Detta på grund av att Greta ibland kan vara elak och framförallt mot sina föräldrar. Men det är inte i Sverige som denna kritik framförts utan framförallt i England och USA som ju ofta är betydligt konservativare när det kommer till barnuppfostran. 

Vanliga frågor om Greta Gris

Här har vi samlat frågor och svar på vanliga frågor som brukar ställas om den älskade grisen Greta.

Vem är Greta Gris?

Greta är en gris som har en lillebror som heter Georg, Mamma Gris och Pappa Gris. Lillebror Georg är 18 månader gammal och han hänger ofta på Greta när hon busar och leker.

Hon är en busig och bestämd liten gris som tycker om sånt som många barn i förskoleåldern gör; spela spel, klä ut sig, leka och hon älskar att hoppa i lerpölar! 

Greta kan ha ett hett temperament när saker inte går hennes väg och ibland kan hon vara lite elak. Hon ber dock alltid om ursäkt när hon inser att hon varit taskig.

Hur gammal är Greta Gris?

Greta Gris är fyra år gammal och igenkänningen från barn omkring den åldern är väldigt hög när de läser böckerna eller ser serierna.

Mer läsning