10 Bra böcker om att börja förskolan [2024]

10 Bra böcker om att börja förskolan [2024]
Senast uppdaterad: 10 februari 2024

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar

Börjar det närma sig för ditt barn att börja förskolan? Då kan en bok om att börja förskolan vara en jättebra idé. I denna artikel så tipsar vi om många bra barnböcker som hjälper till att göra ditt barn redo för inskolning och förskola!

Min bästa bok

Innehåll

Att börja förskolan är en stor sak både för barnet men inte minst för föräldrarna som ska släppa taget om sitt lilla barn som man har umgåtts med dygnet runt under en längre period. 

För att förberedda barnet inför inskolningen och vardagen på förskolan så är en bok om att gå på dagis ett utmärkt sätt att visa barnet hur en dag på förskolan kan se ut.

I artikeln så tipsar vi om de böcker om förskolan som vi tycker är bäst just nu. Det är en blandning av nyare böcker och en del böcker som varit med länge.

Det är barnböcker om förskolan som visar barnet hur en vanlig dag kan se ut men också sätter bild och ord på många känslor som barnen känner när de är på förskolan.

Våra bästa tips på böcker om att börja förskolan

Heter det dagis eller förskola?

Fram till 1998 så hette det Daghem vilket ofta i folkmun blev dagis. När förskolan fick en egen läroplan 1998 så beslutades det även om ett namnbyte från daghem till förskolan.

Införandet av läroplanen var bland annat för att höja statusen på förskolepedagoger som kunde likställas med lärare i skolan. Trots att det var över tjugo år sedan namnbytet skedde så är det fortfarande väldigt många vuxna som säger dagis. Detta är inte alltid helt uppskattat av förskolepersonalen så tänk på att säga förskolan och inte dagis!

Mer läsning