8 Roliga barnböcker på rim och ramsor [2024]

8 Roliga barnböcker på rim och ramsor [2024]
Senast uppdaterad: 10 februari 2024

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar

Barnböcker med texter som rimmar är något som många barn uppskattar och läsningen blir även roligare för dig som vuxen. Här får ni 8 tips på böcker för barn som är skrivna på rim.

Min bästa bok

Om ditt barn fått tycke för böcker med roliga ramsor och rim så kan det vara trevligt med lite tips på fler böcker att köpa inom denna kategori.

Här har vi samlat några av våra favoriter bland barnböcker med texter som rimmar. Vi ger också tips på duktiga författare inom just kategorin rim & ramsor.

Innehåll

Våra tips på barnböcker med ramsor & rim

Barnboksförfattare som skriver på rim

Om ni inte får nog av barnböcker skrivna på rim så kommer här lite tips på författare som är kända för att skriva just böcker på rim.

Lennart Hellsing som vi listar ovan är främst känd för sina ramsor med "Krakel Spektakel" och "Här dansar herr gurka". Hellsing har både skrivit väldigt många barnböcker men också översatt böcker till svenska från andra språk. 

En röd tråd genom Hellsings böcker är att det är en härlig lek med det svenska språket och väldigt många av hans berättelser är skrivna som små ramsor på rim.

Kolla in fler böcker av Lennart Hellsing här.

Lotta Olsson är en annan barnboksförfattare som är aktiv idag som skriver böcker på rim. Lotta Olsson är duktig på att skriva poesi för småbarn genom att vara kreativ med det svenska språket och hennes texter får alltid ett fint flyt.

Olsson och oerhört duktiga barnboksillustratören Emma Adbåge har givit ut fler barnböcker som där texterna rimmar ackompanjerat med Adbåges fina bilder.

Här hittar ni fler böcker av Lotta Olsson.

Mer läsning