Bästa ABC-boken 2024 - Lär ditt barn bokstäver med en ABC bok

Bästa ABC-boken 2024 - Lär ditt barn bokstäver med en ABC bok
Senast uppdaterad: 10 februari 2024

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar

Finns det något bättre sätt för ett barn att lära sig bokstäver än från en bok? Det tycker inte i alla fall inte vi! Här tipsar vi om flera bra abc-böcker som är vackert illustrerade och samtidigt roliga där barnet kan lära sig alfabetets alla bokstäver.

Min bästa bok

Innehåll

En ABC-bok är ett underhållande sätt för barnet att lära sig alfabetets alla bokstäver på. Böckerna är ofta uppbyggda med en sida för varje bokstav med en tillhörande illustration på ett ord som börjar med just denna bokstav.

Abc boken riktar sig oftast till barn mellan 3 till 6 år men går så klart att läsa för både äldre och yngre barn som har behållning av boken. Det är utmärkta böcker att läsa högt ur som vuxen för ditt barn då det ofta är roliga rim och ramsor i böckerna som gör att läsningen blir lekfull.

10 Roliga och bra ABC-Böcker

Spana in våra tips på de abc böcker som vi tycker är bäst just nu. Det är en härlig mix av gammalt och nytt av kända författare med många barnboksfigurer som ni kommer att känna igen.

10. ABC-bok från Hylands hörna

Den förmodligen mest klassiska ABC-boken som finns i Sverige är den som släpptes av Lennart Hyland. Det var tittarna till TV-programmet Hylands hörna som fick vara med och bidra med små korta rim till varje bokstav.

Boken säljs inte längre i någon bokhandel men går att hitta begagnat på till exempel bokbörsen. Värdet på Hylands ABC-bok brukar ligga runt 100 kronor så det är ett överkomligt pris för den som vill komma över denna lilla kulturskatt.

Bokens upplägg känns igen från många bokstavsböcker för barn som görs idag med ramsor på rim som presenterar bokstaven. Humorn och bilderna i Hylands ABC-bok riktar sig minst lika mycket till vuxna som barn. 

Mer läsning