Barnkammarboken - Vi guidar dig genom alla böckerna i serien

Barnkammarboken - Vi guidar dig genom alla böckerna i serien
Senast uppdaterad: 10 februari 2024

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar

Behöver du hjälp med vilken av barnkammarböckerna som du ska välja? Då har du kommit rätt! Här går vi igenom alla böckerna i serien och i vilken ålder de passar. Barnkammarboken är en klassisk svensk barnbok med sånger för alla tillfällen.

Min bästa bok

De älskade barnkammarböckerna är en väldigt omtyckte serie med samlingar av de allra flesta av våra mest populära sånger, visor, sagor och ramsor för barn. Böckerna kommer med vackra illustrationer, sångtexter och noter. I serien så finns det böcker som passar från bebisåldern och ända upp till skolåldern.

Det har givits ut en hel del böcker i serien och det är inte alltid helt lätt att veta vilken barnkammarbok som man ska välja. I den här artikeln så går vi genom de olika serierna i serien och hjälper dig att välja rätt.

Innehåll

Barnkammarboken

Originalserien barnkammarboken är böcker med mycket innehåll och sång. Böckerna har cirka 150 sidor fyllda med sångtexter och härliga illustrationer. 

Serien - Lilla Barnkammarboken

Böckerna i serien Lilla Barnkammarboken riktar sig främst till barn som är mellan 2 år och 4 år gamla. Barnböckerna är något mindre och har färre sidor än i antalogin Barnkammarboken. Runt 50-60 sidor är det i dessa böcker där varje bok också följer ett tema.

Serien - Minibarnkammarboken

Minibarnkammarboken riktar sig mot våra allra yngsta läsare och sångfåglar. Böckerna i serien finns i stadiga kartongböcker som tål mycket användning. Sidantalet för böckerna är cirka 20 sidor.

Övriga böcker i barnkammarboksserien

Barnkammarböckerna har funnits sedan 1989 och förutom serierna vi skrivit om ovan så finns det också mer fristående släpp som inte ingår i någon specifik serie. Här kan ni läsa om dem:

Hur många Barnkammarböcker finns det?

Barnkammarboken ges ut av förlaget Bonnier Carlsen och vid skrivande stund så finns det över trettio böcker i serien. Böckerna i serien har getts ut sedan 1989 och har sålts i över 300 000 exemplar. Förlaget fortsätter att ständigt utveckla konceptet kring Barnkammarböckerna och ger årligen ut både nya upplagor men också helt nya böcker i serien. 

Så det finns alltså ännu fler barnkammarböcker än de som vi går igenom i den här artikeln. Många av de böckerna som vi valt att inte lista finns inte längre tillgängliga i handeln men går att få tag på begagnat på till exempel bokbörsen. Några av de mer populära böckerna i serien som kan gå att få tag på begagnat:

  • Den randiga barnkammarboken
  • Den svarta barnkammarboken
  • Den gula barnkammarboken    
  • Den skimrande barnkammarboken 
  • Den gyllene barnkammarboken
  • Den grönabarnkammarboken

Vilken Barnkammarbok är bäst?

Som du ser i vår guide så beror det ju så klart på i vilken ålder dina barn är och om ni söker ett visst tema. Det vi kan säga är dock att "Den sjungande barnkammarboken" och "Den silvriga barnkammarboken" är de som säljer allra mest av barnkammarböckerna just nu. Om de är bäst låter vi vara osagt men det är i alla fall de som är mest populära i handeln.

Ett tips är att det finns spellistor på spotify med sånger som är återkommande i barnkammarböckerna. På så sätt så kan ni lyssna på musiken samtidigt som ni sjunger med. Eller kanske lyssna och höra vilka som är ditt barns favoriter och sedan köpa en barnkammarbok som passar den lilles tycke och smak.

Mer läsning