12 Rogivande godnattsagor böcker - Vi hjälper er välja bok för godnattsagan

12 Rogivande godnattsagor böcker - Vi hjälper er välja bok för godnattsagan
Senast uppdaterad: 10 februari 2024

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar

Att få sitt barn att somna till en godnattsaga från en bok är väldigt mysigt både för barnet och föräldern! I denna artikel så tipsar vi om de bästa böckerna med godnattsagor som kommer hjälpa ditt barn att komma till ro. Det är böcker med godnattsagor som passar både stora och små barn.

Min bästa bok

Innehåll

Nattningen kan periodvis vara väldigt jobbig som förälder till småbarn. Det finns mängder av metoder och teorier om hur man enklast får sitt barn att somna.

När barnet blivit lite äldre och sovstunderna inte längre involverar barnvagnsvaggare, rullande vagn eller bärsjalar så kan en godnattsaga från en bok vara bra för att sätta nattningsrutinerna.

Det finns böcker med godnattsagor som också ger tips och fakta till dig som förälder hur du ska tänka när du nattar ditt barn. Dessa böcker blir som en kombinerad faktabok och sagobok för er som vill blanda teori med praktik.

Någonting som också kan vara värt att testa om ni tycker att det är jobbigt att läsa högt för ert barn själva eller om ditt barn somnar lättast med släckt lampa är att lyssna på godnattsaga som ljudbok. Flera av de godnatt böcker som vi listar här finns också att lyssna på som ljudbok för barn.

I denna artikel så har vi samlat de godnattsagoböcker som vi tycker är bäst just nu. Fokus ligger på godnattsagor för barn mellan 1-6 år men vi har även med några böcker för lite äldre barn. 

Våra 12 bästa böcker med godnattsaga

När börja med att läsa godnattsaga?

Precis som med att bläddra och titta i böcker så finns det inget som hindrar dig från att börja läsa godnattsagor för ditt barn i tidig ålder. Om ni som föräldrar är taggade på att komma igång så finns det inget som hindrar er att testa redan när barnet är 3-4 månader.

Börjar ni i tidig ålder så kommer förhoppningsvis rutinen med att läsa godnattsaga sätta sig både för barnet och för föräldern. Förvänta er inte heller att barnet ska somna på studs av din läsning. Det viktiga är att barnet kommer ner i varv och finner den ro som behövs för att kunna somna.

Mer läsning