13 tips på målarböcker för barn 2024! Vi hjälper er att välja rätt målarbok

13 tips på målarböcker för barn 2024! Vi hjälper er att välja rätt målarbok
Senast uppdaterad: 10 februari 2024

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar

Letar du efter en målarbok till ditt barn? Då är det här en artikel för dig! Vi ger dig tips på olika 13 målarböcker, allt från magiska målarböcker till målarböcker med favoritkaraktärerna.

Min bästa bok

Innehåll

Målarböcker är en härlig och rolig sysselsättning för både små barn och lite äldre barn. Det kan vara en väldigt bra aktivitet för att minska skärmtiden och låta era barn få utlopp för sina kreativa ådror även när de är hemma.

För en del barn så är måleri en riktigt favoritaktivitet och målarböckerna avverkas på löpande band. Andra barn kanske precis har börjat måla och ni är på jakt efter den perfekta målarboken att inleda målerikarriären med. Vi hoppas att ni alla ska kunna hitta några guldkorn här bland våra tips.

Vi listar målarböcker från åldrarna 2 år till och med 9 år så det finns något för de flesta! 

13 Målarböcker för barn

Kritor och färgpennor till barn som målar

Ska ni köpa en målarbok så behöver ni ju också ha rätt utrustning i form av kritor, penslar och pennor. Tänk på att köpa utrustning som lämpar sig för ditt barns ålder. 

Här hittar ni ett brett utbud av måleriutrustning för barn:

Vanliga frågor om målarböcker för barn

Här har vi samlat vanliga frågor som brukar ställas om målarböcker. Vi hoppas att ni ska hittar svar på era frågor! Om ni har en fråga som ni tycker att vi ska ha med här så kan ni alltid kontakta oss.

När kan barn börja med målarböcker?

Det är svårt att ange en specifik ålder då ett barn kan börja med målarböcker då alla barn är olika men en riktlinje är att från 2 års ålder så kan barnen börja med enklare målarböcker. Sen kommer 2-åringen inte följa linjerna i boken som det är tänkt att göra men det är absolut värt att prova och ge en målarbok till en 2-åring. Ni kommer märka om det är en uppskattad aktivitet hos ert barn eller ej. Tänk bara på att använda kritor och pennor som lämpar sig till barnets ålder.

Vad är en målarbok?

En målarbok är en bok som innehåller svartvita illustrationer som den som målar själv kan fylla i med hjälp av tuschpennor, vattenfärg, kritor eller pennor. Oftast så är det fristående bilder som ska färgläggas men ibland kan målarböckerna ha en handling som berättas med hjälp av bilderna. En del målarböcker kan vara kombinerade målar- och pysselböcker men i den här artikeln så har vi fokuserat på renodlade målarböcker.

Som ni kan se i vår lista så är det vanligt att det är djur eller kända karaktärer som till exempel Musse & Helium, Bamse, och Disney-figurer som barnen ska färglägga.

På senare år så har det blivit allt mer populärt med så kallade Mandala-motiv i målarböcker för vuxna. Det finns även Mandala målarböcker för barn som till exempel "Min första mandala målarbok". I dessa målarböcker så färglägger man en Mandala-figur som är en geometrisk bildform med ursprung från religionerna buddhism och hinduism. 

Vad heter målarbok på engelska?

På engelska så heter målarbok "Coloring book" och om du ska översätta målarbok för barn till engelska så blir det således "Coloring book for kids".

Mer läsning