Bästa Pappaboken för blivande pappor! [2024]

Bästa Pappaboken för blivande pappor! [2024]
Senast uppdaterad: 10 februari 2024

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar

Att bli pappa är något väldigt stort men det väcker också väldigt mycket frågor och funderingar över hur livet ska bli. Här ger vi er tips på pappaböcker som hjälper dig att förbereda sig på bästa sätt!

Min bästa bok

Innehåll

För dig som ska bli pappa är en bok om papparollen och föräldraskapet guld värt. Det kommer hjälpa dig att förbereda dig på bästa sätt inför allt stort som kommer hända.

Kanske är det du själv som söker en bra pappabok eller så kanske du som partner vill ge den blivande pappan en bok i present som ni båda kan läsa och ha mycket nytta och glädje av. Oavsett ändamål så kommer ni hitta tips på bra pappaböcker i vår lista nedan.

Graviditet, förlossning, första tiden med barnet, pappaledighet. Det finns definitivt frågor och funderingar när du ska bli förälder och de pappaböcker som vi tipsar om i denna artikel hjälper dig att få lite bättre koll och vara mer förberedd på din nya roll.

Faktum är att utbudet på pappaböcker tyvärr inte är jättestort vilket vi så klart tycker är synd men vi har gjort vårt bästa för att hitta de böcker som vi tycker fortfarande håller måttet 2022. 

9 tips på bra pappaböcker

Här är våra tips på böcker och ljudböcker för pappor. Böcker för som passar såväl blivande som mer rutinerade farsor!

Vad är en pappabok?

En bra pappa bok kan ses som en lite miniguide på vad du kan förvänta dig av din nya roll. Att bli pappa är ju något livsomvälvande och en bok kommer så klart inte ge något facit på hur just ditt föräldraskap kommer att bli men pappaboken kommer garanterat att hjälpa dig i dina förberedelser.

Pappaböckerna tar ofta upp flera av de stora händelserna som väntar de första åren som förälder. Det kan till exempel vara:

  • Graviditeten - Vad händer under de olika veckorna
  • Förlossningen
  • Första tiden med barnet
  • Föräldraledighet och pappaledighet
  • Börja förskolan och inskolning

Mer läsning