Handbok för superhjältar - Allt om alla delar i bokserien [2023]

Handbok för superhjältar - Allt om alla delar i bokserien [2023]
Senast uppdaterad: 28 maj 2023

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar

Handbok för superhjältar är den oerhört populära bokserien för barn där vi får följa med Lisa och hur hon utvecklas till en riktig superhjälte. Här kan ni läsa allt om alla delar i serien och se de bästa priserna på del 1 till del 7.

Min bästa bok

Innehåll

Handbok för superhjältar är en bokserie som är skriven av författaren Elias Våhlund och är illustrerad av Agnes Våhlund. Böckerna kom till för att belysa mobbning i skolan och skapa diskussioner kring ämnet.

Serien har blivit oerhört populära böcker bland yngre barn och en anledning till det är att alla kan känna igen sig i bokens karaktärer. Det här är böcker som är både spännande och äventyrliga och går hem hos både unga pojkar och flickor. De belyser på ett fint sätt rätten att få vara den man är och ämnen som känslor och värdegrund genomsyrar också handlingen.

Oavsett om man själv är mobbad, är en mobbare eller vet om att någon blir mobbad så finns alla representerade i böckerna. Hittills har det kommit sex delar i bokserien och snart väntar den sjunde. Bokserien tar upp många viktiga ämnen och blandar dem med spänning, äventyr och vänskap. Det här är böcker som riktar sig till barn mellan 6 9 år men kan uppskattas av äldre barn och vuxna minst lika mycket.

Handbok för superhjältar - Alla delar i bokserien i rätt ordning

Den första delen kom ut år 2017. Sedan dess har det fortsatt att komma nya böcker i serien som sålt i över en miljon exemplar och översatts till ett 20-tal språk.

I den här delen får du en kort beskrivning av alla böckerna i serien Handbok för superhjältar i rätt ordning. Jämför enkelt priserna hos olika återförsäljare innan du ska köpa böckerna här.

Lyssna på Handbok för Superhjältar som ljudbok

Att lyssna på böcker kan av många vara ännu mer uppskattat än att läsa de fysiska utgåvorna. Alla är vi olika så det är fantastiskt att utbudet av ljudböcker och e-böcker är så stort. Handbok för superhjältar är inget undantag och du kan lyssna på böckerna som ljudbok gratis under en provperiod hos någon av tjänsterna som vi listar nedan.

 

Superhjältarna Lisa och Max

Bokserien kretsar kring dess huvudkaraktärer Lisa och Max. Lisa, eller röda masken som är hennes superhjälte-alias, är en 10-åring som i början är väldigt osäker och inte känner sig trygg i skolan eftersom hon blir mobbad. Men det ändrar sig så snart som hon hittar boken "handbok för superhjältar" som är början på hennes väg till att bli en hjältinna och vågar stå upp mot sig själv och andra.

Lisa är en tjej som tar saken i egna händer och hon har liknats vid en modern Pippi Långstrump med superkrafter och hon är väldigt lätt att älska som läsare.

En annan karaktär vi får följa i bokserien är Max. Max är Lisas kompis som i de senare böckerna blir en del av stadens superhjältar och de tränar och jobbar tillsammans för att lösa mysterier och hjälpa utsatta barn.

Författarna till Handbok för superhjältar

Vem är det då som har skrivit Handbok för superhjältar? Författarna bakom succéserien är det äkta paret Elias Våhlund och Agnes Våhlund. Elias är den som skriver böckerna medan Agnes är den som tar fram bokens illustrationer och i denna del kommer du att få veta lite mer om dem.

Elias Våhlund föddes år 1973 och växte upp i Arvika vilket ligger i Värmland. Men numera bor han på Lidingö utanför Stockholm med sin fru. Innan Elias blev författare gick han en teaterutbildning och gick sedan på en cirkusskola i Frankrike och medverkade i föreställningar runt om i hela Europa. Dessutom har han en universitetsexamen i cirkus och är en utbildad kock.

Agnes Våhlund föddes år 1985 i den polska staden Warszawa. Att rita är något hon har gjort sedan hon var barn. När hon var lite äldre hittade hon serietidningar vilket inspirerade hennes konststil och lade ribban för vad hennes illustrationer är idag. Redan som 13-åring började hon att illustrera digitalt. Innan hon jobbade med att ta fram alla illustrationer du kan se i Handbok för superhjältar jobbade hon som fotoredigerare och grafisk formgivare.

Vanliga frågor

Här har vi samlat vanliga frågor som brukar ställas om bokserien Handbok för superhjältar. Vi hoppas att ni ska finna svar på era frågor!

När kommer Handbok för superhjältar del 7?

Handbok för superhjältar Del 7: Tillbaka släpps 20:e Maj 2022.

Gå till boken

När kommer Handbok för superhjältar del 8?

Boken Handbok för superhjältar Del 8 - Den längsta natten släpps den 31:e Mars 2023 enligt förlaget Rabén & Sjögren. Det går redan nu att förbeställa boken för att vara säker på att få den så snabbt som möjligt när den släpps.

Hur många delar finns det i bokserien Handbok för superhjältar?

Det finns totalt 8 delar som har annonserats av författarna och förlaget Rabén & Sjögren. Med tanke på succén som böckerna varit så både hoppas och tror vi på att det kommer fler delar i bokserien. Utöver böckerna så finns det flertalet pysselböcker, målarböcker, spel och aktivitetsböcker som utspelar sig i bokens värld.

Värt att nämna är att det även finns en poddserie från Barnradion på Sveriges Radio i total 16 delar som släpptes 26:e oktober 2020 men sedan 15 november 2021 så är den inte längre tillgänglig att lyssna på. 

Mer läsning