8 Bra böcker om mobbning för barn [2024]

8 Bra böcker om mobbning för barn [2024]
Senast uppdaterad: 10 februari 2024

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar

Söker du en bok som kan ge ditt barn bättre förståelse för vad mobbning kan göra med människor? Här hittar du tips på bra barnböcker som tar upp ämnet mobbning ur olika perspektiv!

Min bästa bok

Mobbning är ett svårt och jobbigt ämne. Som förälder är det oerhört jobbigt både om ditt barn blir drabbat av mobbning eller om ditt egna barn mobbar andra.

Att läsa en bok om mobbning är ett ypperligt sätt för att kunna ge ditt barn en ökad förståelse om vad mobbning gör med folk. Läs tillsammans och använd boken som ett diskussionsunderlag.

Även om du själv inte har sett några tecken på mobbning så kan det vara jättebra att läsa och diskutera för att kunna förebygga och ge ditt barn verktyg för att kunna identifiera sådant beteende.

I denna artikel så får ni tips på barnböcker som behandlar ämnena mobbning och utanförskap.

Våra 8 tips på böcker om mobbning för barn

Varför kan en bok om mobbning hjälpa ditt barn?

Att läsa en bok om mobbning för barn kan fungera som ett jättebra diskussionsunderlag och det kan hjälpa ditt barn att få förståelse för sina egna och andra barns känslor.

Söker ni böcker till yngre barn i förskoleåldern så kan böckerna fungera som ett pedagogiskt verktyg för att hjälpa barnen att förstå vad som är rätt och fel. Vilket inte alltid är det enklaste i den åldern.

Förutom att få hjälp med att identifiera mobbning så kan böckerna även vara till hjälp för barn som kanske själva mobbar utan att de tänker på vad det gör med motparten. Att då läsa tillsammans med ditt barn och att försöka sätta er in i hur andra barn påverkas av sina handlingar kan vara väldigt värdefullt och hjälpa barnet att få nya insikter.

Mer läsning