14 Pysselböcker för barn som är både lärorika och undehållande [2024]

14 Pysselböcker för barn som är både lärorika och undehållande [2024]
Senast uppdaterad: 10 februari 2024

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar

Letar du efter pysselböcker som kan ge ditt barn en massa skoj? Då har du kommit helt rätt! Här ger vi dig tips på de bästa pysselböckerna 2022 med många kända karaktärer och pyssel som kommer ge ditt barn många härliga stunder.

Min bästa bok

Pysselböcker är för många synonymt med semester och ledighet. När barnen har sommarlov eller jullov och det kanske händer att de blir lite rastlösa i hemmet så är pysselboken perfekt att plocka fram. En hel del barn älskar pyssel och avverkar böckerna på löpande band och då hoppas vi att ni kan få inspiration på nya pysselböcker att köpa med denna lista.

Om ni vill börja introducera aktivitetsböcker för era barn så välj gärna en bok med karaktärer som ditt barn redan tycker om. Det kommer garanterat att öka nyfikenheten på boken.

Oavsett vad så hoppas vi att ni ska kunna hitta en pysselbok som ditt barn kommer tycka om här bland alla våra tips. 

Innehåll

Våra 14 pysselboksfavoriter

Vanliga frågor om pysselböcker

Här har vi samlat några vanliga frågor som ofta ställs om just pysselböcker. Hoppas ni finner svar på eventuella frågor!

När kan barn börja med pysselböcker?

De pysselböcker som vi tipsar om här lämpar sig för barn från 3 års ålder. Men självklart är det ni som känner ert barn bäst och det finns garanterat barn som är 2 år gamla som kommer finna mycket nöje i en pysselbok.

Pysselböcker med klistermärken är ett tips om du vill introducera ditt barn till pysslandet, klistermärken brukar även de yngsta barnen tycka är väldigt roligt och klara av att hantera.

Vad är en pysselbok?

En pysselbok är en typ av aktivitetsbok som kan rikta sig till både barn och vuxna. Pysselböckerna kan så klart variera i innehåll men brukar vanligtvis innehålla något av följande:

  • Labyrinter
  • Små quiz
  • Målning eller ritande
  • Klurigheter som små gåtor eller mattetal
  • Små pyssel som man kan klippa ut från boken och pyssla ihop
  • Korsord

Pysselboken är helt enkelt ett utmärkt sätt för barn att aktivera både hjärna och fingrar.

Vad heter pysselbok på engelska?

På engelska heter pysselbok "Craft Book"

Mer läsning