10 Fina och bra prasselböcker & tygböcker för er bebis [2024]

10 Fina och bra prasselböcker & tygböcker för er bebis [2024]
Senast uppdaterad: 10 februari 2024

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar

En prasselbok är en leksak som er baby kommer att älska att utforska! Här tipsar vi om de bästa prasselböckerna och tygböckerna som kommer ge er bebis mycket glädje!

Min bästa bok

Innehåll

Att köpa en prasselbok åt din bebis är nästan alltid ett säkert kort. Med prasselboken så får bebisen lära sig att bläddra, klämma och känna. Sinnen som de tidigt lär sig att använda.

Böcker som prasslar finns i flera olika material. Polyester, ekologisk bomull en mix av polyester och bomull. Ofta är det materialvalet som styr priset där prasselböcker i ekologisk bomull ligger lite högre i pris. 

Våra 10 tips på tygböcker och prasselböcker för er baby

Nedan listar vi de 10 tygböcker som vi tycker är bäst just nu. Det är en härlig blandning av prasselböcker med kända motiv från barnbokslitteraturen och andra lekfulla och inspirerande böcker med bilder på söta djur.

Vad är en prasselbok? 

En prasselbok är en bok som är anpassad för de allra minsta barnen. Redan som en liten baby kan barnet börja använda boken. Prasselböcker är mjuka böcker som kan vara gjorda i flera olika material, allt från ekologisk bomull till poylester.

Prasselboken är skapad för att främja flera av bebisens olika sinnen, främst är det känseln och synen som boken aktivierar. Som namnet antyder så prasslar sidorna i boken när babyn känner eller tuggar på sidorna.

Vilken ålder kan man introducera en prasselbok?

Prasselböcker & tygböcker är den typ av bok som du kan börja med tidigast av alla sorters babyböcker. Så fort din bebis börjar bli nyfiken på att titta och känna på saker så är prasselboken helt rätt. 

Många av böckerna kan ses som en typ av aktivitetsbok där det inte bara är att titta och bläddra som gäller. När din bebis klämmer så kanböckerna ge sig ifrån ljud och läten

Mer läsning