Bok i doppresent - Vi tipsar om de bästa böckerna! [2024]

Bok i doppresent - Vi tipsar om de bästa böckerna! [2024]
Senast uppdaterad: 10 februari 2024

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar

Om du funderar på att ge en bok i doppresent så tipsar vi om bra barnböcker att ge bort! Det är 13 böcker som passar pojke som flicka. Dessutom ger vi ett förslag på en mer originell doppresent med tema böcker!

Min bästa bok

Innehåll

Ja vad kan man köpa för något i doppresent? Det är en fråga som många ställer sig som blivit bjudna på barndop eller namngivning. Den lilla bebisen som ska döpas har hela livet framför sig och man vill att presenten som man ger bort ska kunna ge långvarig glädje.

Som ni säkert kan lista ut på rubriken så slår vi ett slag för att ge en bok i doppresent! En doppresent som fungerar lika bra för pojkar som flickor.

I den här artikeln så ger vi dig inspiration på bra böcker som bjuder på mycket läsning och som garanterat kommer ge mycket glädje i barnets liv.

Det är fokus på klassiska böcker för barn som redan har spridit glädje i många år och som vi vet kommer att fortsätta glädja mängder av barn även framöver.

De böcker som vi valt ut tycker vi fungerar extra bra att ge just i doppresent eftersom att de förutom att vara bra är fina böcker i hög kvalité som kommer att stå vackert i barnets bokhylla i många år.

Våra 13 tips på böcker att ge i doppresent

Vad ger mormor i doppresent?

Som mormor eller farmor är det lätt att du känner att det finns en stor förväntan på att du ska ge en extra fin doppresent. Det finns inga specifika riktlinjer om vad du som mormor eller farmor ska ge ditt barnbarn i doppresent. Några presenter som är vanligt att ge som mormor är: 

  • Smycken
  • Pengar i form av ett sparande
  • Servis

Om du vill ge en lite mer originell doppresent så slår vi på Svenska Barnböcker ett slag för att ge bort ett minibibliotek.

En originell doppresent med böcker

Om du vill ge bort barnböcker men samtidigt ge bort en lite mer originell doppresent så har vi ett fantastiskt förslag här! Sätt ihop ett minibibliotek med böcker som passar olika åldrar till barnet som ska döpas.

Ett minibibliotek kan se ut på flera olika sätt men ett förslag är att du sätter ihop ett antal olika böcker som barnet ska kunna läsa upp i åldrarna.

En annan bra grej förutom att det är en originell doppresent är att du kan styra själv ungefär hur mycket du vill lägga på presenten.

Vill du komma billigare undan så kan du fynda böckerna på till exempel second hand affärer eller loppmarknader. Om du har lite större budget så kan du lägga en beställning på alla böckerna som du ska ge i doppresent online och få de smidigt hemlevererade.

Här har vi har tagit fram ett förslag på minibibliotek för åldern 1-10 år som vi hoppas kan fungera som inspiration för er när ni ska sätta ihop ert egna lilla bibliotek:

1 år Knacka på! 
2 år Det här är Greta Gris
3 år Aja baja, Alfons Åberg!
4 år När Mamma Mu mötte Kråkan första gången
5 år Pippi Långstrump
6 år Lassemaja (Valfri bok i serien)
7 år Musse och Helium (Del 1)
8 år Handbok för superhjältar (Del 1)
9 år Matilda
10 år  Harry Potter och de vises sten

Mer läsning